EN VALENTINESDATE DER IKKE GIK SOM PLANLAGT

MIN GRAVIDITET – 3. DEL

Hermed kommer 3. del af min lille føljeton omkring min graviditet. I denne omgang handler det om min graviditet gennem 2. trimester.

Læs 1. del om dengang jeg stod med en positiv graviditetstest her

Læs 2. del om min graviditet gennem 1. trimester her


Andet trimester

I starten af 2. trimester forsvinder min kvalme. Det sker nærmest fra den ene dag til den anden. Kaffe begynder at smage mig igen, og det samme med vand fra hanen. Jeg er ikke længere plaget af træthed, og min mave begynder for alvor at vokse.

 En dag midt i marts, i 14. graviditetsuge, tager Kristoffer og jeg til en privat kønsscanning. Alle omkring os har gættet løs, ligesom at vi også selv har gjort os tanker omkring kønnet. Kristoffer er overbevist om, at vi venter os en lille pige, og jeg er meget sikker på, at vi venter os en dreng. Kristoffer bliver i troen og håbet om, at det er en pige. Han har nemlig altid drømt om at få en pige. Jeg prøver så godt jeg kan, at ryste ham i hans tro og overbevisning, og snakker meget om hvor hyggeligt og sødt det ville være at få en lille dreng.

Tillykke, i venter jer en dreng“.

Jeg bliver rørt til tårer og kigger over på Kristoffer. Han smiler.

I løbet af de næste par dage vender han sig mere og mere til tanken om, at vi skal have en dreng, og han begynder at fortælle mig om alle de lege de skal lege, og alt det lego de skal bygge. Den dag idag elsker Kristoffer selvfølgelig, at det er en lille søn vi har fået, og han kan ikke forestille sig hvordan noget kunne eller skulle være anderledes. Sådan er det jo heldigvis ♥

vqdj1355

Efter kønsscanningen vælger vi at offentliggøre graviditeten med dette billede.

I 16. uge begynder jeg på sidste modul af min uddannelse, og jeg starter med at skrive min bacheloropgave. Jeg skal skrive min bachelor over de næste 10 uger, så gennem hele 2. trimester har jeg lange dage med en masse skærmtid. Maven er begyndt at blive lidt tung, og det er til tider lidt hårdt for min krop at sidde så mange timer foran skærmen.

Omkring 19. uge begynder jeg til graviditetsyoga i et hyggeligt yogacenter her på Frederiksberg. Jeg går der 2-4 gange om ugen. Hver gang nyder jeg 1,5 time på yogamåtten, dedikeret kun til min mave og jeg. Det er fantastisk!

Omkring 20. uge er vi til misdannelsesscanning (20 ugers scanning). Alt er fint. Han er sund og rask og har flotte flows. Han er dog vægtmæssigt lidt mindre end gennemsnittet (12% mindre), og ligger med hovedet oppe og benene nede. Jordemoderen vil gerne følge hans vægtstigning og booker derfor endnu en scanning til om fire uger. I forhold til den måde han ligger, beroliger jordemoderen os og fortæller, at han sagtens kan nå at vende sig.

Iøvrigt er det også i 20. uge at jeg for første gang mærker liv. Noget jeg har ventet på i spænding. Det er vidunderligt og meget livsbekræftende!♥

I 21. uge, lidt over halvvejs i graviditeten, rejser jeg en tur til Paris med min lillesøster. Fire dage i den smukke og romantiske storby. Jeg har ingen fysiske skavanker, så vi går rundt til alt, hvilket giver mange kilometer hver dag. En aften i Paris mærker min lillesøster ham sparke ude på maven, og samme dag vi kommer hjem fra Paris, mærker Kristoffer ham også sparke.

I 26. uge afleverer jeg min bacheloropgave, og ugen efter, i 27. graviditetsuge går jeg sammen med min bachelormakker op og forsvarer den. I den sidste uge i 2. trimester bliver jeg således uddannet professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling med et 12-tal, og jeg er mere end klar til at gå ind i 3. trimester, hvor jeg udelukkende behøver at fokusere på mig selv og det voksende liv inde i maven♡

Processed with VSCO with f2 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN VALENTINESDATE DER IKKE GIK SOM PLANLAGT