... DEN DER TRÆNING

MØDREGRUPPE

Når man er så heldig, at være blevet beriget med et lille nyt menneske, og man dermed er blevet mor, får man besøg af en sundhedsplejerske. Sundhedsplejersken undersøger om ens baby er sund og rask, om baby tager på, om baby har afføring osv. Derudover spørger hun om moderen har lyst til at blive tilknyttet en mødregruppe. Da min sundhedsplejerske spurgte mig, var jeg ikke i tvivl – Det ville jeg rigtig gerne.

Mødregrupper er meget forskellige, så dette indlæg er udelukkende baseret på egne erfaringer. 

Da Willum var omkring 6 uger, startede vi i mødregruppe. Det første møde med de andre mødre og deres babyer var spændende. Vi var meget forskellige, med et aldersspænd på 16 år, men stemningen var rigtig god og afslappet.

Siden vores første møde tilbage i oktober sidste år, har vi set hinanden hver onsdag. Vi skiftes til at ligge hus/lejlighed til, og skiftes ligeledes til at tage hhv. kage, brød og pålæg med. Værten står kun for kaffe og te, men mest kaffe.

8e9cd023-8c51-4ccb-846b-688f18b6b01d

Fra venstre: Herman, Tóra, Ebba og Willum. På billedet mangler Minna, som også er en del af slænget.

Min mødregruppe fungerer super godt. Alle er søde og rare, voksne som babyer. Alle bidrager til fællesskabet og viser interesse for hinanden, og når vi ses flyver det rundt med både spørgsmål, svar, fifs og jokes. I starten handlede vores samtaler, naturligt nok, meget om vores små stjerner. Lortebleer, amning, natteroderi, vaccination og alt muligt der imellem. Det varede dog ikke længe før, at vi også snakkede om andre ting, der ikke var babyrelateret. Arbejde, forhold, prævention, familie osv. og udviklingen føltes helt naturlig. Det var rart at snakke om andet end babyer, og skønt at lære kvinderne at kende på et mere personligt plan.

Udover at mødes hjemme hos én af os, har vi et par gange også mødtes til frokost på en cafe, og der har været arrangeret et kursus i babyførstehjælp, hvor vi havde vores respektive partnerer med, så de også fik mulighed for at møde hinanden. Det var rigtig hyggeligt, og kan virkelig anbefales.

Jeg er indforstået med, at man kan være uheldig ift. den mødregruppe man ender i, men min personlige erfaring med at gå i mødregruppe, har virkelig været over al forventning (der iøvrigt var ret så høj). Det er rart at hænge ud med andre kvinder, der står i fuldstændig samme situation som én selv. Nok er vi meget forskellige, og har vidt forskellige liv når ikke vi er på barsel, men det at vi alle er førstegangsmødre, og har babyer der alle er født indenfor et spænd på kun 12 dage, har betydet at vi i den grad har fundet hinanden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

... DEN DER TRÆNING