DÅBSGAVER

HVORDAN WILLUM KOM TIL AT HEDDE WILLUM…

Når testen viser de to famøse streger, er der særligt to ting der stille begynder at fylde ens tanker.. 1) Om man mon skal beriges med en dreng eller en pige 2) Hvad det lille menneske skal hedde.

Særligt os kvinder, går meget op i hvad vores børn skal hedde, og ofte snakker vi om navne mange år før vi overhovedet bliver gravide. Nogle af os har endda en liste på telefonen der løbende bliver opdateret… De sidste par år, har jeg været en del af den gruppe, der har en liste på telefonen med hhv. drengenavne og pigenavne som jeg synes er ekstra fine.

Da vi i marts’17, for præcis ét år siden, fandt ud af, at vi skulle være forældre til en lille dreng, startede snakken om et navn for alvor.

På min liste over drengenavne stod:

Valdemar

William

Alexander

Theodor

Sebastian


Men af én eller anden grund, følte jeg pludselig ikke for nogle af navnene på min liste… Kristoffer havde ingen liste, men syntes at Romeo kunne være en mulighed. Den var jeg ikke med på.

Som I kunne læse i dette indlæg, var jeg i praktik da vi fandt ud af, at vi skulle være forældre. I min praktik delte jeg kontor med en kvinde, der havde en lille søn ved navn Willum. Inden da havde jeg aldrig stødt på navnet før, men hver gang hun snakkede om ham og nævnte hans navn, syntes jeg at det var noget så flot, sødt og charmerende.

Jeg nævnte navnet Willum for Kristoffer. Det kunne han umiddelbart godt lide. Vi snakkede om, at det tilmed også fungerede godt på engelsk, hvilket var vigtigt for os, og få dage efter føltes navnet helt rigtigt for os begge to. Vores kommende søn skulle hedde Willum.

Den første uge efter at vores søn var kommet til verden, overvejede jeg nøje, om hvorvidt Willum var det helt rigtige navn til ham. Kristoffer var stadig sikker på navnet, men for mig var der stor forskel på at have givet ham et navn mens han stadig lå gemt inde i min mave, og så at holde fast ved navnet når vi havde set og mødt ham… Passede mennesket og navnet sammen? Jeg syntes at det var en stor og vigtig beslutning, da vores valg af navn, ville blive en del af hans person udadtil.

Jeg vendte og drejede det…  Måske var det bedst at vælge et navn fra min liste? Lignede han en Willum? Hvis ikke han skulle hedde Willum, hvad skulle han så hedde?

Det sidste spørgsmål kunne jeg ikke svare på. Der var ingen andre navne, som jeg syntes passede til ham. Willum var det eneste og det bedste. Det var svar nok. Willum var det helt rigtige navne til ham. Vores søn, min søn, skulle hedde Willum.

98e707fc-8665-4217-929b-f33feec4d4a4

be21afba-3e25-4660-8be3-e84825660000

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DÅBSGAVER