EN LILLE SNAK OM SUTTER

7 MÅNEDER GAMMEL

Igår skrev kalenderen d. 10. april hvilket betød, at vores lille mand fyldte 7 måneder, 7 fantastiske måneder ♡

Tænk at der allerede er gået en hel måned siden jeg udgav dette indlæg

For hver måned der går, lærer jeg vores søn bedre og bedre at kende, og jo bedre jeg kender ham, desto højere elsker jeg ham. Han er på alle måder, det bedste jeg ved. Så smuk, rolig og lattermild. 7 månedersalderen er virkelig hyggelig!

352e33f7-329c-4d30-be18-5452bbbd0a75


 Størrelse

Igår smuttede vi forbi sundhedsplejersken for at få målt og vejet ham. Han vejer 7,5 kg, og er 66cm lang, og følger sin kurve så fint. Eller… han har faktisk taget lidt mere på, og det er jo bare et sundhedstegn. Han har fået runde kinder, hans hals er forsvundet grundet en dobbelthage, og han har fået nogle fine elastikker omkring håndledet.

Længdemæssigt er han ikke så lang, men hverken Kristoffer eller jeg er særlig høje, så det giver jo meget god mening. Én ting er sikker – Han bliver ikke 2 meter høj.

Humør 

Han er for det meste meget medgørlig. 90% af tiden er han i sandhed bare en god, rolig og taknemmelig lille mand. Han er ikke nærig med sine smil, og hver gang Kristoffer og jeg smiler til ham, sender han det største smil den modsatte vej. Han elsker iøvrigt når vi synger Klappe, klappe kage, og der er garanti for babylatter hvis vi enten kilder ham, eller hvis vi gemmer os bag noget, for at springe frem og sige bøøøøh.

Den sidste måneds tid er han dog blevet mere bevidst og bestemt, blandt andet med hensyn til hvad han vil, og hvad han ikke vil. Han er derfor begyndt også at vise sig fra en mere hysterisk og ugidelig side, hvis der er noget som ikke lige passer ham, fx hvis han ikke gider at sidde i sin barnevogn når vi er ude at gå tur, eller hvis  jeg er for lang tid om at varme hans mad… Ja, vores lille mand har fået temperament.

Mad

Han elsker mad og har en god appetit. Han får en stor portion grød til morgenmad, han er vild med sin morgengrød! Til frokost får han indtil videre kun en smoothie, og til aftensmad får han lidt forskelligt, men altid noget kylling eller fisk blandet med nogle grøntsager. Han er så god til at spise, og spiser med stor entusiasme.

Udover rigtig mad ammer jeg ham selvfølgelig stadig. Han får en god tår om morgenen/formiddagen, nogle små tårer i løbet af dagen, og så en lille tår efter aftensmaden inden han bliver puttet til natten. I løbet af natten bliver han typisk kun ammet én gang nu, og fire gange har han sovet igennem hele natten, uden en eneste tår mælk.

Søvn 

I forhold til søvnen er der sket meget siden han blev 6 måneder, hvor en rigtig god nat gik med to opvågninger og de dårlige med mange flere, samt en frisk baby midt om natten… Nu har han fundet ud af at sove nogle gode lange stræk, og vågner typisk kun én gang for at blive ammet. Altså… der er jo aldrig noget som er 100% stabilt med en baby, så engang imellem er der også nætter med to eller tre opvågninger, men der går heldigvis noget tid imellem dem, og derfor er de også langt mere tålelige når de så kommer.

Han bliver stadig puttet omkring kl 19-19.30, og vores dag starter et sted mellem 06.30 og 08.00. I løbet af dagen tager han en kort lur om formiddagen, en længere lur omkring middagstid, typisk i sin barnevogn da vi ofte er på farten, og så igen en lille lur ved 16-17-tiden.

a956aebf-79e8-4bc9-bf26-7a5b07c3d97f

Bevægelse 

Ihh altså. Jeg synes virkelig at det er noget af det mest nuttede når han tumler rundt med sin lille krop. Han er en lille stærk mand med en robust kerne og en yderst veludviklet balance. Han er også meget aktiv og sidder næsten aldrig stille, heller ikke når han spiser, hvor hans arme er alle vegne, og hans små fødder stamper mod pladen på højstolen.

Når han bliver sat på sin numse, er han for nylig begyndt at kravle ind over sine ben og ligesom støtte på sine arme. Jeg tænker at det er forstadiet til at begynde at kravle. Når han ikke længere gider hænge i sine arme, lægger han sig ned på maven, hvor han i praktiserer tørsvømning i stor stil.

Selvom han ikke kravler endnu, formår han på én eller anden måde alligevel at få møvet sig lidt rundt, både på maven og på numsen. Det er helt sikkert ikke noget han gør bevidst, men han møver sig rundt i en radius af 1,5 meter fra hvor han bliver sat eller lagt. Desuden har han fået utrolig lange fingre, og der er næsten ingen grænser for hvad hans korte arme ikke kan nå.. Jeg har ofte taget mig selv i at tænke “det kan han overhovedet ikke nå”, hvorefter jeg 2 minutter efter ser ham sidde med det i hånden.. Hvordan gør de?

Udseende

Udover at han har fået rundere kinder og tykke håndled, har han fået en smule mere hår. Han har stadig ikke nogen frodig frisure, men det går den rigtige vej. Hans mund rummer stadig kun gummer uden en eneste tand, men det varer vist ikke længe førend, at der bryder en lille hvid mælketand frem. Kristoffer er adopteret og derfor aner vi ikke hvornår han fik tænder, men i min egen Barnets Bog kan jeg læse, at jeg selv var 7 måneder da jeg fik min første tand.

Helbred 

For én måned siden havde han ingenting fejlet, men for tre uger siden fik han en aften lidt feber. Det varede heldigvis kun 2-3 timer og dagen efter var der intet.

Udover feber har han de sidste fire uger haft lidt eksem under sit ene øje. Vi har været til lægen et par gange, men ingenting har hjulpet, så nu har vi fået en tid hos en hudlæge. Heldigvis virker Willum overhovedet ikke generet af det.


Hvis I har lyst til at læse de to tidligere indlæg om Willum, er der direkte links her:

5 måneder gammel, 6 måneder gammel

9f3ba340-fea7-493f-aab5-1f4a8277be2ffc2e35e9-140a-4f9b-8238-5d416e0fb988

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN LILLE SNAK OM SUTTER