VORES WEEKEND...

BANANPANDEKAGER – TIL BÅDE SMÅ & STORE

Så skete det (endelig). Bloggens første opskrift.

Hvem elsker ikke pandekager? Dengang jeg var barn fik vi en sjælden gang imellem pandekager til aftensmad. På ingen måde politisk korrekt, men jeg voksede op i 90’erne, og der var man bare mere ligeglad med, hvad man proppede i sine børn, og pandekager er jo noget der gør børn, og for den sags skyld også voksne, ret så lykkelige…

Igår eftermiddags blev jeg små-sulten, så jeg forsvandt ud i køkkenet for at finde noget at spise, dels til mig selv, men også til min søn. På køkkenbordet fandt jeg en meget moden banan, og fik hurtigt den ide, at lave en lille omgang bananpandekager, som vi delte. Willums første bananpandekager – og han spiste dem med stor velbehag. Så sødt ♡

Det kan godt være at det til tider er lidt mere omstændigt at have en baby som ikke kun skal ammes, men som også skal have rigtig mad.. Men det er virkelig også hyggeligt, nuttet og fascinerende at følge den proces som ens barn går igennem i overgangen fra mælk til fast føde. Den måde de udforsker maden på, føler den, iagttager den og smager den. Det er inspirerende.

31170201_10215416648944620_7155814908439822336_n

31138101_10215416646584561_2408502726271959040_n

Jeg har lavet bananpandekager mange gange. Ofte varierer jeg lidt i ingredienslisten og laver dem på slum, hvilket også var tilfældet igår, så opskriften på dem herunder er ca. mængder.

Opskrift på 5 små pandekager

1 moden banan

1 æg

0,5 dl finvalset havregryn

0,5 tsk vaniljesukker

1 skvat mælk (evt. modermælkserstatning hvis portionen er til en baby)

0,5-1 dl rugmel

Mos bananen med en gaffel, bland resten af ingredienserne i og bland. Steg pandekagerne på en pande.

Jeg stegte dem i kokosolie, da jeg synes at smagen af kokos passer perfekt til smagen af banan.

Velbekomme til både børn og voksne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES WEEKEND...