BANANPANDEKAGER - TIL BÅDE SMÅ & STORE

HVORNÅR ER MAN KLAR TIL BØRN?

At skulle være forældre, er en af livets støreste beslutninger. At få et barn og blive nogen mor og far, er uden tvivl én af de største ændringer man oplever igennem hele sit liv. Når man er blevet forældre, vil man være det resten af sine dage. Det er en kæmpe beslutning, og kan derfor også være en svær beslutning. Er jeg klar? Er vi klar? Hvordan bliver det? Kan vi klare opgaven? Er det for tidligt, for sent? Bør vi flytte inden? Hvad med min uddannelse, mit arbejde? 

Jeg har fundet ud af, at der er stor forskelligt på hvad der fra person til person, spiller ind og afgører, hvorvidt man er klar til at blive henholdsvis nogen mor eller far. Nogle finder det først belejligt at sætte børn i verden når begge forældre har færdiggjort deres uddannelse, andre først når de er ansat i et fuldtidsjob, mens andre afgører det ud fra deres boligsituation, deres alder osv.

31349720_10215438742776952_6351288429191364608_n

Ifølge mig er det meget enkelt; Hvis man er sammen med den partner man ønsker at tilbringe resten af livet sammen med, og begge parter føler sig klar til at få børn og varetage det ansvar der følger med, så er det bare med at springe ud i det.

Personligt har jeg selv følt mig klar til at blive mor i omkring 2-2,5 år, men man er jo to om den slags, så min bedre halvdel skulle også lige være samme sted som jeg. Det bliver man nødt til at respektere! Efterhånden som jeg kom længere og længere i min bachelor, en lyst til at gøre den færdig, inden vi skulle være forældre, og sådan endte det da også med at blive, hvilket faktisk har været rart.

Hvis man skal se anderledes på det, kunne det måske have været smart for mig at have fundet et fast job efter endt uddannelse, inden jeg blev gravid, men sådan vil der næsten hele tiden være ting, forhold og andre detaljer der godt liiiiige kunne være anderledes, eller godt liiiige måtte falde på plads først, man da vi jo havde lyst til at stifte familie, var det ikke noget der skulle holde os tilbage.

Jeg kan, som altid, kun snakke ud fra mig selv, og jeg har ikke udarbejdet 5 spørgsmål hvor svarenes resultatet kan fortælle én, hvornår det er det rette tidspunkt at få børn.. Men for vores vedkommende har det været perfekt at blive forældre til vores søn i september sidste år, jeg som 24 årig og Kristoffer som 25 årig. Vi var begge klar til den ændring i vores liv, eller Kristoffer blev nok først sådan for alvor klar til sit nye liv som far, da han stod med Willum i sine arme.. Og det at få et barn har bidraget med både udfordringer, glæde og stærke følelser, som vores efterhånden lange forhold, var klar på at håndtere.

Hvornår man er klar til at blive forældre, og hvornår et parforhold kan klare et barn, er med andre ord meget individuelt. Føles det rigtigt i maven hos begge parter, så er det nok også det rigtige.

De børn man får, vil man aldrig nogensinde fortryde 

31394372_10215438732456694_2220982791976255488_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BANANPANDEKAGER - TIL BÅDE SMÅ & STORE