FØDSELSBERETNING, 3. DEL - DA WILLUM KOM TIL VERDEN

ET ÆRLIGT INDLÆG OM MINE TANKER & FØLELSER EFTER FØDSLEN…

Jeg lover jer, at dette bliver det sidste indlæg vedrørende Willums fødsel. I har simpelthen bare taget så godt imod min fødselsberetning, at jeg lige vil slå en lille, meget ærlig, sløjfe på fødselshistorien.

Læs min beretning her, her og her.

551dc66a-c9af-40b7-a1ae-365be485671f

Fødslen gik jo på ingen måder som forventet.. og det hele var en meget overvældende og hård oplevelse, som jeg skulle bruge lang tid på at bearbejde. De første mange gange jeg skulle fortælle om fødslen til familie og venner, brød jeg ud i gråd. Tårerne kunne jeg ikke holde tilbage, da jeg hver gang jeg fortalte om fødslen, blev mindet om hvor kritisk situationen egentlig havde været, og hvor godt det var, at lægerne og vores jordemoder havde handlet hurtigt.

At det endte så kritisk i et akut kejsersnit, havde jeg i lang tid svært ved at forlige mig med… Jeg var hamrende ærgerlig og følte mig snydt over, ikke at have fået lov til at føde vores søn ved hjælp af mine egne kræfter. Det var jo sådan det skulle have været, og jeg havde sådan glædet mig til at skulle opleve det, og ikke mindst føle den forløsning og stolthed over min præstation når det hele var overstået.

Sådan blev det ikke. Og dagene på barselsgangen med smerter i arret, problemer med at komme op ad sengen, og smertefulde efterveer, var virkelig heller ikke som jeg havde forestillet mig at det ville være…. Men efterhånden som jeg fik hele oplevelsen mere på afstand, og jeg fik fortalt om fødslen igen og igen, samtidig med at jeg fik delt mine tanker og følelser med min sundhedsplejerske, begyndte jeg stille og roligt at acceptere hele forløbet.

Jeg er stadig hamrende ærgerlig over, at jeg ikke fik en helt naturlig vaginal fødsel som jeg havde drømt om, men det aller vigtigeste var jo, at vores søn kom til verden sund og rask. Trods den hårde fødsel, scorede han meget overraskende 10 ud af 10 i apgar-score, hvilket gjorde mig meget lykkelig da jeg, ligesom alle andre forældre, ønskede at han fik den bedste og mest stabile start på livet som overhovedet muligt.

Kærligheden til min søn, og lettelsen over at det hele endte godt og lykkeligt, kan på ingen måder beskrives. Kristoffer og jeg nyder vores søn hver evig eneste dag, og så kan det være lige meget hvordan han kom til verden, for det vigtigeste er, at han kom, og at han har det godt ♡

Jeg har i sandhed fundet ud af, at det ikke er alt som kan planlægges, og at ikke alt går som man havde håbet på. Sommetider sker der ting som man på ingen måde er herre over, og måske det også er meget sundt, ikke altid at kunne have kontrollen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØDSELSBERETNING, 3. DEL - DA WILLUM KOM TIL VERDEN