... EN MEGET SVÆR BESLUTNING OM, AT SKILLE SIG AF MED SIN HUND

8 MÅNEDER GAMMEL

Kære jer 

Så blev det igen d. 10. i en ny måned, denne gang maj måned, hvilket betyder, at Willum bliver 8 måneder idag.

Jeg synes lige så stille, at vores lille baby, er ved at blive mere drenget i sit udseende. Det er kært. Vores dage på barsel går stadig absurd hurtigt. Jeg tænker ofte, at jeg nok snart begynder at kede mig, men kedsomheden er ingen steder at finde. Vi fylder vores dage med en masse hyggelige aftaler, gåture, kravleklub og selvfølgelig også en masse praktiske erinder. Nu da vejret er blevet så dejligt, åbner det også op for en masse ting at lave udendørs, og det er virkelig skønt! Jeg føler mig sindsygt heldig over, at jeg også når at få hele sommeren med i min tid på barsel.

Jeg kan ikke huske om jeg har sagt det før, men jeg knus-elsker at være på barsel med vores søn ♥

Som jeg også har gjort det da Willum blev 5 måneder, 6 måneder og 7 måneder, vil jeg igen fortælle lidt om ham, nu som 8 måneder gammel.

b94c364f-18c6-4352-98f9-39cbad697632

6f63dcee-7d7f-481c-b853-7e42dc17ce46

Størrelse

Siden sidste måned har vi ikke fået ham hverken vejet eller målt, derfor ved jeg heller ikke hvor meget han helt præcist vejer, men mit gæt er, at han nu ligger lige omkring de 8 kg. Måske lidt over. I forhold til længden aner jeg det ikke, men for en måned siden blev han målt til 66cm.

Om 2,5 uge får vi besøg af vores sundhedsplejerske, så i det næste indlægget når han bliver 9 måneder, kan jeg komme med nogle opdaterede tal.

Bevægelse

Vores lille mand er virkelig blevet aktiv. Han sidder sjældent stille i længere tid, og selvom han endnu ikke kravler, synes jeg allerede at han kommer vidt omkring. Han øver sig virkelig på at kravle, hele tiden, men har endnu ikke regnet den helt ud, hvilket til tider gør ham frustreret. Jeg føler virkelig med ham. Til gengæld kommer han lige nu rundt ved at skubbe sig rundt på numsen, hvilket også fungerer nogenlunde. Jeg giver det 2-3 uger, så tror jeg han kommer frem på alle fire, men lige nu nyder jeg bare, at han ikke er allevegne og laver ballade, så snart jeg vender ryggen til.

Han har lært at klappe, dog uden lyd, men ingen tvivl om at han klapper, og hver gang han gør det, stråler glæden ud af ham, ligesom den altid har gjort det når andre klapper. Lige nu klapper han af alt, så nu skal han bare lære, at der skal være noget særligt at klappe for. Han har øvrigt også lært, at føre små rugbrøds-hapsere fra bordet og ind i hans lille mund. De første gange var der mange forbierer, men nu har han fundet ud af det, og de små rugbrødsstykker rammer munden 95% af gangene.

Humør

Han er stadig en glad og tilfreds lille dreng. Ihvertfald i langt de fleste tilfælde. Han vågner altid med det største smil på sine små læber, og er altid nem at have med til sociale arrangementer. Det er guld værd.

Han har dog også udviklet et lille kært temperament, og når der er noget som ikke helt passer ham, så lader han os også vide det. Som et eksempel er han meget nysgerrig og vil gerne have fat i alt han kan se, men da han som sagt ikke kan kravle, men ofte falder ned på maven i forsøget på det, ligger han der og bliver ret frustreret over, ikke at kunne komme bedre og hurtigere rundt.

Mad

Willums energiindtag udgøres mere og mere af “rigtig” mad, og mindre af min modermælk. Jeg ammer ham typisk 4 gange i løbet af dagen, og max. 1 gang om natten. Jeg lægger ham aldrig til ved eget initiativ, men ammer ham kun når han selv søger brystet. På den måde støtter jeg ham I, at reagerer på sine egne behov, og jeg undgår at skulle diktere hvornår jeg synes han har brug for at blive lagt til. Ved at lade ham selv vise hvornår han har brug for at blive ammet, satser jeg også på, at han med tiden selv vil nedjustere opfanget af amninger, alt efter hans behov, som helt naturligt vil falde, efterhånden som vi tilbyder ham større portioner rigtig mad i løbet af dagen.

Af rigtig mad får han i øjeblikket en stor skål grød. Det er typisk her han er aller mest sulten. Til frokost får han en skrive bondebrød hvor pålægget varierer lidt mellem torskerogn, avokado og Stryhns grønsagspostej. Om eftermiddagen spiser han en smoothie, og til aftensmad får hen en portion grønsagsmos med enten en kødbolle eller noget torsk til. Det går heldigvis uden problemer. Han spiser stadig alt hvad vi serverer for ham, men selvfølgelig er der noget der ryger hurtigere ned end andet.

8c2bf513-7288-40c8-98ff-9f3d432fef08

e8639c69-399e-4648-9ca9-1fe23dc8b374

Søvn

I forhold til søvnen er det lidt en rodet affære… Han sover stadig ikke på eget værelse, men i sin egen seng inde i vores soveværelse. Han falder stadig i søvn til natten mellem kl. 19-20, men vågner typisk i de tidlige nattetimer, og er meget urolig og græder. Sommetider hjælper sutten, andre gange ikke, og i de tilfælde kommer han over i vores seng, hvor han sover stabilt videre resten af natten. Det er tydeligt at han i øjeblikket sover bedst i vores seng, og det er selvfølgelig rigtig hyggeligt at ligge sammen med ham, men det går ud over vores egen søvn, og det ville være mere optimalt, at han sov hele natten i sin egen seng, men sådan ser situationen altså ikke ud lige nu.

I slutningen af denne måned, eller starten af næste måned, indretter vi hans eget værelse, og så må vi se hvordan han så sover når han ligger alene. Vi krydser fingre for at det går godt.

Udseende

Jeg synes jo stadig, at han bliver smukkere og kønnere for hver dag der går. Selvom jeg jo ikke kan forstå, at det overhovedet kan lade sig gøre. Hans mørkebrune øjne, der er omringet af hans lange mørke øjenvipper, forelsker jeg mig i flere gange dagligt, og han er begyndt at sende mig dybe intense blikke, der fortæller mig at forelskelsen også er gengældt ♡

I hans mund har han indenfor en uge, fået sine to første tænder i undermunden. To små, fine og hvide mælketænder. Vi har ikke rigtig kunne mærke noget på ham, men jeg mistænker at den lidt dårligere søvn, måske skyldes de to tænder, og de andre der nok er lige på trapperne. Han har altid savlet meget, men hans tandfrembrud har alligevel givet savleskalaen et lille nøk op ad.

Helbred

Der er, syv-ni-tretten, ikke noget at berette om når det kommer til hans helbred. Vores lille menneske fejler intet. Det er helt fantastisk. Det eneste der måske kan nævnes, er den smule eksem han har haft omkring sit ene øje, som nu har bevæget sig ned omkring hans næse, men det er i bedring og på vej væk nu.

Funny facts

Han er virkelig blevet kilden, særligt på hans fyldige inderlår og under hans små fødder. Hans latter når man kilder ham er ikke til at stå for, og han bliver selv helt udmattet af at grine.

Han er helt vild med at have noget over hovedet, og har efterhånden haft det sådan længe… Han griber altid hvad der lige er inde for rækkevide, og fører det op foran sit ansigt eller over sit hoved. Både dyner, puder, tæpper og stofbleer – han griber sågar fat i rigtige bleer så snart han lægges på puslebordet, for derefter at holde den op foran sit ansigt. Altså de rene af slagsen.

Han er generelt glad for sit legetøj, men én ting der altid er mere spændende og sjovere at lege med, er mit nøglebundt. Han kan sidde og underholde sig selv meget længe, hvis bare han har mine nøgler i sine små buttede hænder.

//

Jeg er så utrolig stolt af ham.

d20c01e2-9fff-4ad2-b27f-7770e8abe96a

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

... EN MEGET SVÆR BESLUTNING OM, AT SKILLE SIG AF MED SIN HUND