... JEG FØLER MIG SOM EN PRIVILIGERET TABER

DEN PERFEKTE SOMMERDESSERT – PAVLOVA

Kære læsere. 

Igår havde Kristoffer fødselsdag, og i den anledning havde vi inviteret hans familie til kage og varm kakao med flødeskum.

Jeg elsker at servere flotte, og ikke mindst velsmagende kager når vi får gæster. Ofte går jeg i flere uger op til, og overvejer hvilke kager jeg skal kaste mig ud i, og meget ofte ender det med, at blive kager jeg aldrig har lavet før, fx. da jeg lavede Black Magic Chokladekage til min egen fødselsdag for kun 2 uger siden.

Mit kagevalg igår endte med 2 x drømmekage og 2 x pavlova, og opskriften til sidstnævnte vil jeg gerne dele med jer. Kagerne blev nemlig virkelig lækre med den sprøde marengs, den bløde og fede flødeskum, og de saftige, smagfulde og smukke bær på toppen. Med en pavlova på bordet, er der garanti for sommerstemning og glade gæster. Sådan var det ihvertfald herhjemme igår, og den fik mange rosende ord fra gæsterne, der iøvrigt er habile kagespisere og dermed også habile kritikere.

Pavlova er i sig selv virkelig nem at lave, men I skal være opmærksom på, at den kræver lidt tid at lave pga. den lidt lange bagetid og efterfølgende afkøling.

God fornøjelse, og velbekomme 

img_3014

Marengsbund

4 æggehvider

250g sukker

1 tsk hvidvinseddike eller hyldeblomsteddike

1 knivspids vaniljepulver

1 spsk flormelis til at drysse på bagepapiret

Fyld

2,5 dl piskefløde

1 tsk flormelis

1 knivspids vaniljepulver

Bær, mynteblade mv. efter hvad der er i sæson

Evt. Hakket chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 120 grader varmluft.

Pisk æggehviderne til der dannes lette toppe når piskeriset trækket op af massen.

Tilsæt derefter sukker lidt efter lidt under kraftig piskning.

Når halvdelen af sukkeret er pisket i, piskes eddike og vanilje i massen, hvorefter resten af sukkeret piskes i.

Når marengsmassen er sej, blank og skinnende, stoppes piskningen.

Drys 1 spsk flormelis ud på et stykke bagepapir, således at det former en cirkel.

Fordel marengsen ud på cirklen. Form gerne marengsen som en dyb tallerken.

Bag marengessbunden i den forbarmede ovn, i ca. 1,5 time.

Sluk for ovnen og lad bunden køle af i den lukkede ovn, indtil at ovnen er helt kold. Dette tager mellem 1,5-2 timer.

Når bunden er kold, placeres den forsigtigt på et fad.

Pisk fløden til den er let og luftig, og pisk derefter hurtigt flormelis og vanilje i.

Fordel flødeskummen på marengsbunden og pynt med en masse friske bær.

Drys til sidst lidt flormelis ud over kagen gennem en sigte.

Server og nyd med det samme.

img_3015

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

... JEG FØLER MIG SOM EN PRIVILIGERET TABER