WEEKENDFACTS #15

SØVN – NÅR MAN HAR EN BABY

Det jeg frygtede aller mest ved at blive forældre var, hvordan jeg mon ville håndtere ikke at få mine 8-9 timers søvn hver nat, samt hvordan jeg mon ville takle at blive afbrudt i min nattesøvn.

Jeg har altid haft et veludviklet sovehjerte og et stort søvnbehov. Jeg kan godt lide at sove, har altid prioriteret min søvn meget højt, og jeg fungerer klart bedst når jeg får 7-8 timers søvn. Jeg har aldrig været typen der skulle op og tisse om natten, eller som har ligget søvnløs i løbet af natten – Nej, så længe jeg kan huske har jeg sovet 8-9 timer hver nat, uden nogen form for afbrydelser, også gennem hele min graviditet.

Derfor var jeg nervøs for, hvordan det ville gå, når jeg fra den ene dag til den anden, skulle nøjes med langt færre søvntimer, med en hel masse afbrydelser pga. en baby.

33923510_10215678967942431_6368230301352591360_n

Willum har ikke været den værste baby når det kommer til søvn, eller andre punkter i øvrigt, men ligesom 99% af alle andre babyer, har han siden sin ankomst, haft en eller flere opvågninger hver nat. Jeg tror måske han har sovet igennem, uden opvågninger, fem gange siden han blev født, og de øvrige nætter har han haft én, to, tre, nogen gange ti opvågninger… Heldigvis har langt de fleste opvågninger været meget korte opvågninger, hvor han bare skulle have sutten eller have lagt dynen over sig, hvorefter han sover videre, men de første par måneder, hvor nat-amningen godt kunne tage lang tid, varede nogle af opvågningerne helt op til 1,5-2 timer…

Det er jo forskelligt hvordan nybagte forældre kører nætterne, men hjemme hos os er det mig der som udgangspunkt har taget Willum hver nat, Kristoffer har selvfølgelig også hjulpet lidt til de nætter der har været særligt slemme, men ellers har jeg taget ham helt alene, af flere årsager. 1) Det er mig der er på barsel 2) Det er mig der kan amme ham 3) Hvis det var Kristoffer der tog ham, ville jeg alligevel vågne…

//

Her 8,5 måned inde i forældreskabet, med færre søvntimer og afbrudt søvn stort set hver eneste nat, går det faktisk ganske fint. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne klare, ikke at få mere end maks 4 timers søvn ad gangen, men det har jeg indset, at jeg sagtens kan. Det kan tælles på én hånd, hvor mange dage jeg virkelig har været udmattet og træt. Under min graviditet, var jeg ellers overbevist om, at jeg ville blive så træt, at en lur midt på dagen ville blive absolut nødvendigt for, at jeg kunne komme gennem dagen, men det har jeg heldigvis ikke haft behov for. Med moderskabet følger der i sandhed nogle helt særlige evner.

På trods af ovenstående beretning, glæder jeg mig stadig virkelig til, at Willum en dag begynder at sove igennem, uden opvågninger, flere nætter i træk. Jeg glæder mig helt sindsygt til atter at få 7-8 timers søvn i streg – Det bliver dejligt.


Hvornår begyndte jeres børn at sove igennem? Gjorde I noget særligt for at nå der til, eller kom det helt af sig selv?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WEEKENDFACTS #15