8 MÅNEDER GAMMEL

WEEKENDFACTS #13

Glædelig weekend, venner  

Nyder I en forlænget Kristi Himmelfarts-weekend, eller er der mon nogen af jer, der har været på arbejde torsdag eller fredag? Måske begge dage? I så fald håber jeg at de fleste af jer, om ikke andet, kan nyde en fridag idag.

Er det bare mig, eller er weekend ikke blevet noget helt andet sammenlignet med for 20 år siden, hvor jeg var barn? Dengang syntes jeg at alle havde fri lørdag og søndag, og alt havde lukket om søndagen, hvor det eneste man kunne lave var, at være sammen med sin familie eller venner. Idag er der mange som arbejder lørdag, og faktisk også en hel del der arbejder søndag fx. min kæreste. De fleste butikker, supermarkeder og shoppingcentre har også åbent om søndagen, og weekenden ligner på mange måder dagene fra mandag til fredag.

Sommertider kan jeg godt savne den der ægte søndagsstemning, hvor alt gøres i et langsommere tempo, hvor bilerne på gaden kører uden stress og jag, og hvor det eneste der har åbent er bageren nede på hjørnet…

Jeg er dog sikker på at begrebet søndagsåbent, er kommet for at blive her i vores forbrugersamfund, så den der ægte søndagsstemning, må nok bare være noget som hører min barndom til – og måske det netop også bare har været fordi jeg var barn, at jeg erinder vores søndage så rolige og idylliske.. Det skal jeg ikke kunne sige.

d19d6f35-752d-49c7-bef3-d7df6c51d601

Nå, videre til lørdags-traditionen; Weekendfacts. Her kommer ti af slagsen.


1// Imorgen er det d. 13. maj – min fødselsdag. Jeg fylder 25 somre, og får min familie på besøg til boller og kage. Jeg kaster mig ud i den populære Black Magic Chokoladekage med toppingoverload bestående af jordbær, toffifee, maltesers og frisk citronmelisse.

2// Udover at det imorgen er min fødselsdag, så er det også mors-dag. Mors-dag falder altid anden søndag i maj, og at det lige passer sammen med min første fødselsdag som mor, det synes jeg er noget så fantastisk og sigende. Imorgen er det på mange måder min dag.

3// I onsdags blev Willum passet af min lillesøster. Han er blevet passet før, men ikke i mere end 1,5 time, før han savnede os for meget. Derfor var vi også ret spændte på at se, hvordan han ville reagere denne gang, men det gik virkelig over al forventning. Han hyggede sig med min søster i 3,5 time, uden problemer, alt imens Kristoffer og jeg var en tur i biografen for at se den nye Avengers film. Det var virkelig dejligt med lidt kærestetid, men jeg synes det er virkelig mærkeligt at være væk fra Willum. Jeg har konstant en følelse af, at have glemt noget, og selvom vi kun var væk 3,5 time, savnede jeg ham.

4// For at det ikke skal være løgn, blev Willum også passet et par timer af min mor i torsdags. Hun ville så gerne have ham lidt for sig selv, så de trillede en tur i Frederiksberg Have, spiste is, så på fugle og hyggede sig på græsset, og da de trillede hjemad igen, faldt vores lille mand i søvn i sin barnevogn. Imens min mor havde ham, satte Kristoffer og jeg os ned på Frederiksberg Alle og spiste frokost i solen, uden en baby på skødet eller en babyalarm ved hånden.

5// Jeg elsker solero-is, og gennem min barndom var det også den ispind jeg ofte valgte i frysedisken. Hvilken pind-is er jeres yndlings? 

6// Kristoffer, min kæreste, er adopteret fra Colombia, og kom her til DK da han lige var fyldt 4 år.

7// Mit indlæg tidligere på ugen om, at tage den svære beslutning, at skulle skille sig af med sin hund, var virkelig populært blandt jer læsere. I er ihvertfald mange der har været inde og læse det, hvilket faktisk er kommet lidt bag på mig.

8// Her til morgen har jeg været ude og løbe. Jeg har jo planer om at få opbygget en god løberutine henover sommeren.

9// Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, sendes der Eurovision iaften. Jeg er lidt pinlig over at indrømme det, men jeg er vildt med det. Det er ret 80’er agtigt, og på mange måder en sjov størrelse, men jeg synes at underholdningsværdien er i top. Desuden synes jeg det er fantastisk, at vi trods uenigheder og konflikter landende imellem, stadig kan finde ud af at feste og samles om Eurovision.

10// I sidste uge bestilte vi klapvognsdelen til vores Stokke kombivogn. Indtil nu har vi brugt barnevogn, men nu er Willum blevet så stor, at han skal i klapvogn. Klapvogndelen kommer hjem i løbet af næste uge, og af en eller anden grund glæder mig faktisk enormt meget til, at skifte barnevognskassen ud med en mere åben klapvogn. Vi har virkelig været, og er iøvrigt stadig, glade for vores Stokkevogn. Kunne I mon være interesserede i, at jeg laver et seperat indlæg om den? Måske nogen af jer derude er gravide, og snart skal til at købe barnevogn?


Læs de tolv forrige weekendfacts her:

  #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12

3cb30eb9-00e4-41c0-a35c-269a81289b58

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 MÅNEDER GAMMEL