EN BABY DER KRAVLER, PROJEKT BØRNEVÆRELSE & MÅLTIDSKASSER

DE SMUKKE RUNDE MAVER & TANKER OM BARN NUMMER TO ♡

… Har I lagt mærke til dem? Det har jeg…

Alle de smukke runde maver, der gemmer på små nye liv. I mine øjne er og bliver det noget af det smukkeste i hele denne verden – En gravid kvindekrop, der er igang med den mest fascinerende proces, nemlig at skabe et lille menneske. Jeg synes at der er store runder maver allevegne i øjeblikket, og de minder mig om, at jeg bar rundt på en mave magen til, for bare ét år siden.

For ét år siden var det endnu bare Kristoffer og jeg, tosomheden. Og vi anede ikke hvad det ville sige at være forældre, anede ikke hvilket menneske der gemte sig lige under mit maveskind, og anede ikke hvornår vores verden ville ændre sig for altid.

Hver gang jeg ser en gravid kvinde på gaden, har jeg lyst til at fortælle hende, hvor heldig hun er, hvor meget glæde, nærvær og kærlighed hun har i vente, hvor inderligt hun bør nyde sin graviditet og uvisheden om, hvilket menneske hendes fantastiske krop er ved skabe. Jeg har også lyst til at fortælle hende, at hun skal værdsætte sin uafbrudte søvn, nyde at hun kan blive liggende i sin seng lige så længe som hun ønsker om morgenen, og nyde at kunne spise sin aftensmad stille og roligt mens den stadig er varm, og ligeledes med sin kaffe.

Version 3

Jeg synes at jeg nød min graviditet og min voksende mave, men når jeg idag ser tilbage, bilder jeg mig ind at jeg både kunne og skulle have nydt det endnu mere, for hvor er det bare sindsygt kort tid af hele ens liv, hvor man er gravid…

Willum fylder 1 år om 3 måneder. 1 år… Spørgsmålet og tankerne om, hvornår vi mon godt kunne tænke os at få endnu et barn, er noget vi både er blevt spurgt om fra vores omgangskreds, og også noget vi selv går og spekulerer på.

Det kom faktisk meget bag på mig, hvor hurtigt efter fødslen af Willum, at både vi og vores omgangskreds begyndte at overveje barn nummer to.. Min forestilling var, at man overhovedet ikke tænkte eller snakkede om flere børn, før omkring halvandet til to år efter, men den forestilling holdt på ingen måde. Faktisk var Willum ikke mere end 2-3 dage gammel, førend at Kristoffer, med dyb seriøsitet i stemmen, spurgte mig hvornår man typisk fik barn nummer to…

//

Men hvornår kunne vi så godt tænke os at gøre Willum til storebror?

Hvis det ene og alene var op til mig, var jeg på mange måder frisk på, at blive gravid imorgen… Men når jeg tænker lidt nærmere over det, så stor-trives jeg i vores lille intime trekløver hvor vi, Kristoffer og jeg, kan kaste al vores kærlighed og opmærksomhed i Willums (og selvfølgelig hinandens) retning.

Lige nu er det Willums tid alene med sin mor og far, og den tid fortjener han, inden der kommer endnu én, som han skal dele sine forældre med. Desuden synes jeg, at han skal være mere klar, skal kunne flere ting selv såsom at tale og udtrykke sig, og han skal være mere bevidst om, hvad der sker omkring ham, således at han til en vis grad kan forstå hvad det betyder “at der er en baby inde i mors mave” – Det ville være så hyggeligt, at kunne dele processen og glæden med ham.

Kristoffer vil også gerne vente med barn nummer to, så det er vi enige om at gøre. Jeg ved at vi begge har interesse i at Willum og en evt lillebror – eller søster, skal kunne have glæde af hinanden både som børn, men også gerne som voksne, men det stresser os ikke. Der er 3 år og 2 måneder mellem min lillesøster og jeg, og vi er, og har altid været, meget tætte, så der er masser af tid at løbe på.

Hver ting til sin tid 

347efc3f-f423-4433-8adc-17a40579f6c7

ad45ee5e-440f-487b-ae05-458119836d23

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN BABY DER KRAVLER, PROJEKT BØRNEVÆRELSE & MÅLTIDSKASSER