9 MÅNEDER GAMMEL

KRAVLEKLUB

Det er meget individuelt hvilken slags barsel man ønsker. Nogle er til det helt rolige, uden planer, uden aftaler, og at tulle rundt i nattøj de fleste af ugens dage. Andre ønsker en mere aktiv barsel med babysvømning mandag, babysalmesang tirsdag, måske “fri” onsdag, mødregruppe torsdag og rytmik fredag. Jeg er fortaler for, at man holder barsel på præcis den måde man selv føler passer til én selv og ens baby. Det handler om at aktivere, stimulere og udfordre sin baby i det omfang, som hverken er for stor eller for lille en mundfuld, og den balance finder man kun, ved at aflæse sit lille menneske.

Under vores barsel har vi gået til lidt forskelligt, men altid kun haft 1-2 dage med faste ugentlige aftaler, således at der altid har været plads til andre aftaler, og ligeledes plads til dage uden nogen planer, med fedtet hår i en knold (mest mig), det grimmeste men mest behagelige tøj  (også mest mig), en masse rolig leg på stuegulvet, og den ene tår kaffe efter den anden, gerne under en varm dyne eller et tæppe. Særligt da min søn var yngre, kunne jeg mærke på ham, at det efter en dag med aktivitet, var dejligt med en rolig dag hjemme i vante og trygge rammer, og efter en rolig dag, var han klar og frisk på endnu en dag på eventyr

I løbet af min barsel har vi, min søn og jeg, fyldt vores uger med henholdsvis to forskellige mødregrupper, én som vi blev sat sammen i gennem kommunen (læs mere i indlægget her), og én som jeg dannede sammen med mine tre(fire) veninder der har jævnaldrene babyer. Udover mødregruppe har vi i to sæsoner deltaget i babysalmesang, og er netop startet i kravleklub. Sidstenævnte er et genialt koncept, og derfor kunne jeg godt tænke mig at fortælle jer lidt mere om netop det.

Der findes sikkert mange kravleklubber rundt omkring, men den vi er begyndt at komme i, ligger her på Frederiksberg.

 To gange om ugen, fra 10-12, er der kravleklub. Konceptet er enkelt – imellem 10-12 kan man komme og gå som det lige passer ind i lur, mad osv. Kravleklubben foregår i ét stort lokale, hvor der er en hel masse legetøj, brød fra den nærmeste bager, og kaffe/te til os forældre. Til stede er der en pædagog, og mellem 10.30-11.30 er der også en pianist, der spiller en masse gode børnesange på sit klaver. Mens pianisten spiller, synger pædagogen med, og laver de fagter der hører til. Vi forældre får udleveret sangmapper, så vi har muligheden for at synge med, hvis man har lyst til det.

Ellers går det i al sin enkelthed ud på at lege, hygge sig, synge børnesange, og sludremed de andre forældre.

Første gang vi var der, skulle Willum lige se det hele an, og holdte hele tiden øje med hvor jeg var. Men idag, anden gang vi var der, var han over alle bjerge så snart jeg satte ham på gulvet, og i de to timer vi var der, opsøgte han mig kun to gange. Når vi er der, er han meget optaget af alt legetøjet, og særligt optaget af de andre børn, der aldersmæssigt er mellem 6 måneder og 2 år.

 I kravleklubben lærer Willum at omgås en masse fremmede børn og voksne. Han lærer at gå på opdagelse på egen hånd. Lærer at sige fra, og lærer at være rolig og tryg i et larmende miljø. Alt sammen noget der er med til, at gøre ham klar til, at starte i institution en skønne dag.

Idag da jeg på afstand sad og observerede ham, legende med en farverig legetøjssnegl, midt imellem alle de andre børn og deres forældre, blev jeg rørt… Tænk at han er blevet så stor, selvstændig og tryg blandt så mange fremmede ansigter, at han i ro og mag kan sidde og fordybe sig i et stykke legetøj. Tænk at han kravler hen til de andre børn fordi han er nysgerrig, og tænk at han sender de andre børns forældre store og brede smil – Min lille søn.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 MÅNEDER GAMMEL